Homepagina > Europa-programma > Met onze partners werken aan actief wereldburgerschap en herinneringseducatie

Met onze partners werken aan actief wereldburgerschap en herinneringseducatie

Met onze partners werken aan actief wereldburgerschap en herinneringseducatie

Sinds maart 2015 mag RCN G&D zich met trots lid noemen van het BCH, het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie. Het BCH ondersteunt leerkrachten om op een doeltreffende manier te werken aan herinneringseducatie. Praktische en inhoudelijke tips, inspirerende lessuggesties en ander interessant aanbod vind je op www.herinneringseducatie.be.

Aan Franstalige kant erkende de Coördinatiecel Democratie of Barbaarsheid in 2010 RCN G&D als centrum voor herinneringseducatie. Neem een kijkje op http://www.democratieoubarbarie.cfwb.be/ en ontdek vormingsdagen, herinneringseducatieve activiteiten en projecten en boeiende literatuur.

Ook ondersteunen we met 34 andere organisaties de Vlaamse Vredesweek, die jaarlijks van 21 september tot 02 oktober loopt. Dit jaar kiezen we ‘Radicaal Samen’ voor liefde om te komen tot verbinding en rechtvaardigheid. Ontdek welke initiatieven er zijn of start er zelf eentje met jouw leerlingen en doe mee op www.vredesweek.be.

Als actor in ontwikkelings- en wereldburgerschapseducatie neemt RCN G&D deel aan de MOVO-werkgroep van NGO-federatie.

Sinds 2014 RCN G&D werkt op regelmatige basis samen met Solidarcité, ITECO en Service Civil International. Deze drie actoren ondersteunen jongeren in maatschappelijke projecten in België of in het buitenland.

In samenwerking met het Belgische Rode Kruis, de Commissie voor Rechtvaardigheid en Vrede en Nationale Coördinatie voor Vredesactie en Democratie biedt RCN G&D een tweedaagse opleidingsmodule over gewapende conflicten aan. Deze module wordt gegeven aan het Institut de Formation en cours de Carrière (IFC).