Technische en financiële partners

Onze partners in actief wereldburgerschap en herinneringseducatie

Sinds maart 2015 mag RCN G&D zich met trots lid noemen van het BCH, het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie. Het BCH ondersteunt leerkrachten om op een doeltreffende manier te werken aan herinneringseducatie. Praktische en inhoudelijke tips, inspirerende lessuggesties en ander interessant aanbod vindt u op www.herinneringseducatie.be.

Aan Franstalige kant erkende de Coördinatiecel Democratie of Barbaarsheid in 2010 RCN G&D als centrum voor herinneringseducatie. Neem een kijkje op http://www.democratieoubarbarie.cfwb.be/ en ontdek vormingsdagen, herinneringseducatie-activiteiten en projecten en boeiende literatuur.

Als actor in ontwikkelings- en wereldburgerschapseducatie neemt RCN G&D deel aan de MOVO-platform van 11.11.11.

Daarnaast werkt RCN G&D op regelmatige basis samen met Echos communication rondom de ondersteuning van jongeren in maatschappelijke projecten in België of in het buitenland.

In samenwerking met de Commissie voor Rechtvaardigheid en Vrede (Justice et Paix) en Belgische VZW voor vrede en democratie (CNAPD) biedt RCN G&D een opleidingsmodule over gewapende conflicten aan. Deze module wordt gegeven aan het Institut de Formation en cours de Carrière (IFC).

Daarnaast werkt RCN G&D samen met het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding (IGO-IFJ) rondom de ontwikkeling van een module voor (toekomstige) actoren in de rechtshandhaving.