Educatief aanbod

Onze educatieve werking

Educatief materiaal voor in de klas, een workshop of vorming met collega-leerkrachten of leerlingen? Het educatieve team van RCN G&D biedt een waaier van mogelijkheden aan op maat van verschillende doelgroepen:

• Leerkrachten en leerlingen van de derde graad algemeen secundair, technisch, kunst- en beroepsonderwijs
• Docenten en studenten van hogescholen en universiteiten
• Onderzoek- en discussiegroepen
• Jeugd- en culturele centra
• Diasporaverenigingen

Ons aanbod:

Wil je ons pedagogisch team boeken om in jouw klas een workshop te komen geven? Raadpleeg onze agenda om de datum te vinden die jou het beste uitkomt door hier te klikken!

Visie: herinnerings- en wereldburgerschapseducatie

Gewapende conflicten, terroristische aanslagen en polariserende uitspraken zorgen voor een toename van racistisch en vijandig gedrag. Maar hoe hiermee omgaan en er weerstand tegen bieden?

Zowel herinnerings- als wereldburgerschapseducatie sporen aan om met een klare kijk na te denken over hoe we ons samen kunnen inzetten tot een meer rechtvaardige en leefbare wereld. Actuele maatschappelijke vraagstukken en gebeurtenissen uit het verleden vormen het startpunt voor interactieve discussies en reflectie tijdens de activiteiten van RCN G&D. Want: « Als het ginder is, is het hier ». Daar zijn we van overtuigd. Dat wat gisteren is gebeurd, helpt ons vandaag om de wereld van morgen te bouwen.

RCN Gerechtigheid & Democratie maakt het deel uit van het Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie (BCH). 

Meer lessuggesties rondom herinnerings- en wereldburgerschapseducatie?

Naast ons aanbod vind u praktische en inhoudelijke tips en lessuggesties voor herinnerings- en wereldburgerschapseducatie in uw klas op www.herinneringseducatie.be en BeGlobal.

Contact

Educatief verantwoordelijke:

Loredana Alen : loredana.alen@rcn-ong.be


    Newsletter