Vormingen voor de leerkrachten

NEEM DEEL AAN ONZE STUDIEREIS VOOR LEERKRACHTEN in 2025 met vormingstraject voor jouw klas!

Sinds 2018 organiseert RCN G&D bijna jaarlijks een studiereis naar Rwanda voor leerkrachten uit de derde graad secundair onderwijs.

Het is voor deze studiereis met vormingstraject voor jouw klas dat we kandidaten zoeken!

RCN G&D is op zoek naar 5 Belgische leerkrachten, met een voorkeur voor Brusselse leerkrachten, voor een educatief project rond herinneringseducatie, geweldpreventie en het promoten van mensenrechten.

Tijdens dit traject ondersteunt RCN G&D de leerkrachten en hun klassen in een vormingstraject met verschillende klasactiviteiten en culturele uitstappen tijdens het schooljaar 2024-2025.

Daarnaast begeleiden we de 5 Belgische leerkrachten naar Rwanda voor een reis rond good practices in het kader van herinneringseducatie. De reis naar Rwanda vindt plaats van 27 februari tot 7 maart 2025 en zal de leerkrachten helpen om een beter inzicht te krijgen in de Rwandese geschiedenis en context, alsook om uit te wisselen over methodologieën rond herinneringseducatie voor jongeren gelinkt massageweld.

Meer info? Bekijk zeker het documenten onderaan in bijlage met een getuigenis van een van de leerkrachten die vorig jaar deelnam (enkel in FR beschikbaar).

Geïnteresseerd?  Stuur ons jouw kandidatuur vóór 30 juin 2024 naar pedagogie@rcn-ong.be.

Zit je nog met vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via pedagogie@rcn-ong.be  of op het nummer 0486 65 95 31.

Hoe op een gepaste manier lesgeven over onderwerpen als mechanismen van geweld en polarisatie? 

Vooroordelen, discriminatie en geweld: het zijn actuele, maar niet altijd simpele onderwerpen om in de klas te behandelen.

Laat je met onze concrete didactische en inhoudelijke tips inspireren om gevoelige onderwerpen rond mechanismen van massageweld, dadergedrag evenals de opbouw en versterking van kritische burgerschap en democratie aan te pakken in de klas.

RCN Gerechtigheid & Democratie stoomt u en uw collega’s klaar om één of meerdere workshop(s) zelf te begeleiden. U ontvangt concrete informatie over het materiaal en handige tips om dit in de klas te gebruiken. Een deel van onze materialen vindt u ook terug op onze website: www.rcn-ong.be.

Interesse

Neem contact met ons op voor meer informatie via pedagogie@rcn-ong.be of +32 (0)2 347 02 70.