Workshops

In onze interactieve en participatieve workshops gaan we in op verschillende thema’s: internationale misdaden hier en elders en de gevolgen ervan, mechanismen die leiden tot extremisme, uitsluiting en geweld en het heropbouwen van een kritisch, actief en geëngageerd burgerschap.

Kies als begeleider zelf welke formule het best aansluit bij jouw publiek:

 • Formule 1: Eén persoon, één verhaal, één geschiedenis (2 lesuren)
  Eén getuigenis, gekozen uit het repertoire van de educatieve koffer, staat centraal. Deze vormt het uitgangspunt om te reflecteren over de betekenis van o.a. gerechtigheid, democratie, burgerzin enz. en opent het debat hierover.
 • Formule 2: Dag van de wereldburger (1 schooldag)
  Het educatieve team van RCN G&D stoomt jou en jouw collega-leerkrachten klaar om zelf gevoelige thema’s als massageweld, polarisatie, dadergedrag, democratie enz. bespreekbaar te maken. Daarna test je met je leerlingen de concrete tips uit de opleiding uit aan de hand van de educatieve koffer «Als het ginder is, is het hier». Een ontmoeting met één van de getuigen van de serie 1 (in functie van zijn/haar beschikbaarheid) geeft de geschiedenis een gezicht en maakt deze dag extra waardevol.
 • Formule 3: Wereldburgertraject (volledig of gedeeltelijk schooljaar)
  De onderwerpen behandeld in de educatieve koffer « Als het ginder is, is het hier » zijn veelzijdig. We bieden je ondersteuning om samen een traject van wereldburgerschaps -en herinneringseducatie uit te stippelen en te ontwikkelen. Zo kan je op een duurzame manier en vakoverschrijdend werken aan kritische reflectie, het samenleven en geëngageerd burgerschap.

Educatief materiaal: 
De workshops zijn steeds vergezeld van ondersteunend educatief materiaal en documentatie uit onze educatieve koffer «Als het ginder is, is het hier».

Praktisch:

 • Kostprijs van de workshops en educatieve koffer is gratis.
 • Interesse in één van onze workshops? Neem contact op met:
  Sara Lanoye
  educatief verantwoordelijke
  sara.lanoye@rcn-ong.be
  +32 (0)491 13 03 69 – +32 (0)2 347 02 70

Leave a Reply